Dit is de GSD


Nog steeds compact. Nu nog functioneler.

Met een maximaal toelaatbaar gewicht van 200 kg is de GSD in staat om uw auto te vervangen. U kunt er tegelijkertijd twee kinderen plus boodschappen of een heleboel bagage op vervoeren, maar hij is even lang als een normale fiets. Dankzij de geïntegreerde dubbele accutechniek kunt u de hele dag rijden, terwijl ruimtebesparende kenmerken zoals FlatFold en Vertical Parking de GSD enorm gebruiksvriendelijk maken.


Vervoert uw familie

Ons ecosysteem met accessoires om passagiers te vervoeren is geschikt voor uw hele gezin – nu, maar ook over vijf jaar. Neem twee kleine kinderen mee in een kinderzitje en kijk hoe ze na een tijdje groot genoeg zijn voor een Clubhouse-zitje. Geeft uw geliefde een lift op een avondje uit in de Captain’s Chair. En maak een foto van de dag dat uw tiener u meeneemt op een ritje.

Eén maat voor bijna iedereen

De GSD heeft een verstelbare cocktpit die in een oogwenk en zonder gereedschap kan worden aanpast voor rijders van 150 tot 195 cm lichaamslengte. Deze fiets kunt u dus gemakkelijk delen met uw familie. De aangepaste framegeometrie met een iets vlakkere zitbuishoek en hoger stuur betekent ook dat de GSD niet alleen beter past – hij is ook comfortabeler!


Klaar voor zware lading

De GSD is gemaakt om in uw leven te passen, inclusief al uw spullen. Ons ecosysteem van accessoires omvat een breed palet aan transportmogelijkheden die ontworpen zijn om uw bagage veilig en stabiel te vervoeren. U had er misschien nog niet eerder aan gedacht om per fiets uw boodschappen te doen, spullen uit de bouwmarkt te halen of planten voor uw tuin te vervoeren, maar dat behoort nu allemaal tot de mogelijkheden.

Eenvoudig te besturen

De unieke geometrie van de GSD zorgt voor een superstabiel rijgedrag, ongeacht wat u vervoert (of hoe hard uw kinderen heen en weer schommelen). Het lage zwaartepunt geeft zelfs kleinere berijders meer zelfvertrouwen voor het vervoeren van zware lading en het step-thru-frame zorgt ervoor dat op- en afstappen een fluitje van een cent is. Plus: we hebben er voor gezorgd dat de berijder zijn voeten nu makkelijker aan de grond kan zetten bij een stop.


365 dagen rijplezier

Een droge en comfortabele zitplek voor kinderen is de sleutel tot meer rijplezier en minder geklaag. De nieuwe Clubhouse Fort tovert uw GSD om tot een weerbestendig voertuig dat zijn kleine passagiers het hele jaar door comfortabel en veilig vervoert.

Meer Info

Kies een kleur


School Bus Yellow

GSD S10


Forge Grey

GSD R14


Tabasco

GSD S00


Blue Grey

GSD S00


Dragon Fruit

GSD S10


Satin Black

GSD S10


Supersolide

Het op- en uitladen van zware bagage of kinderen kan een beetje tricky zijn. Daarom hebben we de Altlas Lockstand ontwikkeld. Dat is een ongelofelijk sterke en stabiele standaard die automatisch blokkeert als u hem uitklapt. Als u klaar bent om te vertrekken, druk dan op de Remote Unlock-knop en u kunt wegrijden.

Het Bosch-voordeel

Alle GSD-modellen hebben nu de allerbeste Bosch Cargo Line motor die tot 85 Nm trekkracht levert en een soepel, natuurlijk aanvoelend rijgevoel geeft, plus 400% ondersteuning biedt om flinke hellingen te trotseren. Combineer dit met de ongeëvenaarde service en expertise van Bosch en u kunt er zeker van zijn dat het motorsysteem op uw GSD vele jaren lang veilig en betrouwbaar zal functioneren.


Eenvoudig te transporteren

Wij denken dat de GSD ervoor zorgt dat u minder met de auto gaat. Toch zijn er situaties waarin het gebruik van een auto en een GSD samen de beste oplossing is. De GSD is binnen enkele seconden tot éénderde van zijn oorspronkelijke volume te verkleinen. Gooi simpelweg een GSD (of twee!) in de kofferbak van een minivan of kleine SUV want een zware fietsdrager is overbodig.


Geschikt voor kleine ruimtes

Een normale fiets neemt veel vloerruimte in en is moeilijk op te bergen in kleine leefruimtes (laat staan om hem in en uit een lift te krijgen). Wij hebben dit probleem opgelost door de GSD zo te ontwerpen dat hij verticaal kan worden gestald zodat hij net zoveel ruimte inneemt als een potplant – perfect voor stadsappartementen en liften.

Taai en getest

EFBE Prüftechnik GmbH, een vooraanstaand Europees fietstestlaboratorium, heeft het GSD-frame en vork getest tot 200 kg belasting met behulp van brute testmethoden die de huidige Duitse standaard voor transportfietsen ruim overtreft.


Waarom doen we dit

Dagelijkse gebruikssituaties zorgen ervoor dat transportfietsen zwaar belast worden. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid dat uw kostbare lading veilig wordt getransporteerd. Daarom hebben we het frame en de vork van de GSD zwaar op de proef gesteld.

Hoe doen we dit

We zijn gaan samenwerken met EFBE om de GSD te onderwerpen aan de EFBE Tri-test die gebaseerd is op de veeleisende Duitse veiligheidstandaard voor transportfietsen. Om de Tri-test te doorstaaan, moest het GSD-frame 10x het aantal herhalingen en 3x de hoeveelheid krachten doorstaan van een normaal fietsframe.

Meer weten?

Als u geïnteresseerd bent in de details, kunt u het onderstaande artikel lezen. Daarin vertellen we u alles over hoe we onze fietsen testen – van onze eigen testmethoden tot aan de samenwerking met gerespecteerde testlabs zoals EFBE, om zwakheden in onze ontwerpen te vinden.

Hoe testen we onze fietsen

Tern heeft overal aan gedacht bij de doorontwikkeling van de GSD. Als u op zoek bent naar een nieuwe transportfiets of zelfs overweegt om uw auto weg te doen, dan moet deze fiets bovenaan uw lijstje staan.

- Bicycling

Waarom kiezen voor de GSD?

Hij is solide gebouwd


Sterker, stijver frame

De GSD was altijd al supersterk, maar we hebben hem nog steviger gemaakt voor een betere rijervaring. De extra stijfheid voorkomt slingerbewegingen, zelfs met zware belading.


Bosch Cargo Line motor

Een krachtige motor die gemaakt is voor zware belading en heuvelachtige wegen. De natuurlijk aanvoelende e-assistentie biedt 85 Nm trekkracht en tot 400% ondersteuning.


Atlas Lockstand

De Altas Lockstand is de beste in zijn klasse en heeft een unieke Auto Lock en Remote Unlock-functies voor veiliger en eenvoudiger beladen en uitladen.


Atlas wielen

De GSD-wielen zijn weliswaar klein, maar ze zijn sterk genoeg om een zware last te dragen. Ze zijn speciaal ontworpen om het maximaal toegestane gewicht van 200 kg op de GSD te weerstaan.

Hij is geschikt voor zware belasting


Geïntegreerde bagagedrager

De GSD heeft een maximaal toegestaan totaalgewicht van 200 kg en de achterdrager kan tot 100 kg dragen. Of het nu een volwassen passagier is, twee weken aan boodschappen of spullen voor een doe-het-zelf-project, de GSD kan eigenlijk alles vervoeren.


Speciale Trailer Mount

Gebruiksvriendelijk, heel veilig en voorkomt dat de trailer omkiept. Geschikt voor Thule, Burley en Weber fietstrailers. Geen adapters nodig.


Geïntegreerde Lower Decks

De solide, geïntegeerde Lower Decks zorgen voor ingebouwde ondersteuning van bagage of de voeten van uw passagiers. Een flinke overmaatse lading? Kies voor de Sidekick Wide Decks voor extra ruimte en nog meer laadcapaciteit.


Ecosysteem met accessoires

Haal het maximale uit de enorme sterkte van de geïntegreerde bagagedrager en de robuuste Combo Mount voor transportcapaciteit aan de voorzijde van de fiets. Of u nu passagiers of lading moet vervoeren, er is altijd een passende optie.

Hij is comfortabel


Easy-Step frameontwerp

De verbeterde framegeometrie maakt de GSD comfortabeler voor rijders van uiteenlopende lichaamslengtes. Een vlakkere zitbuishoek en een hoger stuur zorgen voor een beter passende cockpit en een meer rechtop zitpositie. Daarnaast kan de berijder zijn voeten beter aan de grond zetten bij een stop.


Custom geveerde voorvork

We hebben een speciale geveerde voorvork gebouwd om het comfort en de controle te verhogen terwijl de 200 kg transportcapaciteit van de GSD veilig gehandhaafd blijft.


Geveerde zadelpen

Een Cane Creek Thudbuster geveerde zadelpen zorgt voor extra rijcomfort. De elastomeren zijn zonder gereedschap te verstellen zodat rijders van verschillende lengtes de fiets kunnen delen. Gemonteerd op de GSD R14.


Andros stuurpen

Met de unieke Andros stuurpen kunt u in een handomdraai de hoogte en de hoek van het stuur zonder gereedschap aanpassen, zodat u ongeacht uw lengte een comfortabele zitpositie kunt creëren.

Hij is veilig


Remachterlicht

Laat automobilisten weten dat u gaat stoppen zodat ze u ruimte geven. De verlichting brandt dag en nacht en heeft verhoogde zichtbaarheid vanaf de zijkant.


Ignis koplamp

Rijdt u in het donker of bij slecht weer naar huis? Geen zorgen. De 700 lumen koplamp biedt extra zichtbaarheid door een helderder licht en een bredere lichtbundel. De hoge/lage lichtintensiteit kan met een druk op de knop worden aangepast. Gemonteerd op de GSD R14.


Volledig kettingscherm

Het kettingscherm helpt u om schoon te blijven (geen broekklem nodig) en voorkomt dat lange rokken of wijde broekspijpen in de ketting of riem komen.


Geïntegreerde wielbeschermer

Een volledige wielbeschermer voorkomt dat rijder en passagiers nat of vuil worden of dat kleding of veters verstrikt raken in het wiel.

Hij is fantastisch afgemonteerd


Rohloff Speedhub

Een topklasse interne versnellingsnaaf met een bliksemsnel elektronisch schakelsysteem. Biedt 526% schakelbereik en schakelgevoelige technologie voor soepele schakelbewegingen. Schakelt automatisch terug als u tot stikstand komt – perfect voor stop-and-go verkeerssituaties. Gemonteerd op de GSD R14.


Gates CDX riemaandrijving

Soepel, stil, schoon, duurzaam en onderhoudsvrij – zo kunt u meer tijd besteden aan fietsen en minder aan schoonmaken en smeren van uw fietsketting. Gemonteerd op de GSD S00 en R14.


Magura MT5 schijfremmen met vier remzuigers

Een fiets die zoveel kan transporteren, moet ook stevige remkracht aan boord hebben, en deze remmen kunnen dat aan. Ze brengen een volledig beladen GSD tijdig en gecontroleerd tot stilstand.


Voldoende accucapaciteit

De GSD is standaard uitgerust met de Bosch dubbele accutechnologie en biedt plaats aan twee accu’s in het frame – dat betekent dat u een tweede accu kunt monteren als u die echt nodig hebt zonder de bedrading te hoeven aanpassen. Gewoon de accu plaatsen en rijden maar.

Kies uw model


GSD R14

 • Bosch Cargo Line
 • Rohloff Speedhub, E-shift 
 • Gates reimaandrijving
 • Geveerde zadelpen en hoogwaardige verlichting
 • 2 × 500 Wh accu’s

GSD S00
 • Bosch Cargo Line
 • Enviolo SP naaf
 • Gates riemaandrijving
 • 500 Wh accu

GSD S10
 • Bosch Cargo Line
 • Shimano Deore Shadow+, 10-speed
 • 500 Wh accu

Testresultaten

Forbes

Als u gaat autorijden, hebt u alleen sleutels nodig. Met de GSD, is de denkwijze exact hetzelfde […] U pakt gewoon de sleutels en springt op de fiets want alles wat u nodig hebt is al aanwezig.

Verder lezen

New Atlas

[Tern] heeft kortgeleden een vernieuwde versie van zijn familievriendelijke GSD gelanceerd met een stijver frame, een aangepaste geometrie voor nog makkelijker opstappen en een paar nieuwe functionele details.

Verder lezen

Electrek

De functionele GSD is het topmodel van Tern en is sinds 2017 de maatstaf voor ultra-gemakkelijke en functionele transportfietsen. Kortgeleden heeft het bedrijf de Tern GSD G2 aangekondigd, de nieuwste update van de GSD met een aantal belangrijke design-aanpassingen.

Verder lezen

Ebiketips

Het frame is aanzienlijk verstevigd: de hoofdbuizen zijn nu intern versterkt en de fiets kan nu met maximaal 200 kg worden belast.Hij heeft voldaan aan de strengste Duitse testnormen dus hij is meer dan geschikt voor het vervoeren van uw boodschappen of uw kinderen.

Verder lezen

CyclingTips

Ik heb ontelbare uren doorgebracht op de vorige generatie, dus deze aanpassingen komnken me als muiek in de oren.

Verder lezen

Ebiketips

Tern zou veel werk hebben moeten verrichten om de nieuwste generatie GSD’s slechter te maken als je in ogenschouw neemt hoe goed hun eerst poging was. Daarom is het bepaald geen verrassing dat de nieuwe fiets ongelofelijk goed is: alles wat we al zo waardeerden aan de originele fiets, is er gelukkig nog steeds.

Verder lezen

Accessoires


Cargo Hold 52 Panniers


Clubhouse+


Sidekick Wide Decks


Transporteur Rack


Storm ShieldStorm BoxCargo Lid LockLockstand Extensions


Shortbed TrayHauler RackSidekick Seat PadSidekick Bars


Market BasketCaptain’s ChairSidekick Joyride BarsCargo Hold 37 Panniers

Passagiers vervoeren?

Dit zijn de beste manieren om kinderen van verschillende leeftijden en zelfs volwassenen te vervoeren

Meer informatie

Bagage vervoeren?

Bekijk hoe u bagage kunt vastzetten en optimaal gebruikmaakt van de 200 kg totaalgewicht.

Meer informatie


Aanmelden voor nieuws omtrent de GSD

#mc-embedded-subscribe-form input[type=checkbox]{display: inline; width: auto;margin-right: 10px;}
#mergeRow-gdpr {margin-top: 20px;}
#mergeRow-gdpr fieldset label {font-weight: normal;}
#mc-embedded-subscribe-form .mc_fieldset{border:none;min-height: 0px;padding-bottom:0px;}

* Verplicht veld

E-mailadres *

Land *

United States of America
Albania
Andorra
Anguilla
Antigua And Barbuda
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Azerbaijan
Bahamas
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belarus
Belgium
Belize
Bermuda
Bhutan
Bolivia
Brazil
British Indian Ocean Territory
Bulgaria
Cambodia
Canada
Chile
China
Colombia
Costa Rica
Croatia
Cuba
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Dominica
Dominican Republic
Ecuador
Egypt
El Salvador
Estonia
Fiji
Finland
France
Georgia
Germany
Greece
Grenada
Guadeloupe
Guam
Guatemala
Haiti
Honduras
Hong Kong
Hungary
Iceland
India
Indonesia
Iran
Iraq
Ireland
Israel
Italy
Jamaica
Japan
Jordan
Kazakhstan
Kenya
Kiribati
Kuwait
Kyrgyzstan
Latvia
Lebanon
Liberia
Libya
Liechtenstein
Lithuania
Luxembourg
Macau
Macedonia
Madagascar
Malaysia
Maldives
Malta
Mexico
Monaco
Mongolia
Montenegro
Montserrat
Morocco
Myanmar
Namibia
Nauru
Nepal
Netherlands
New Zealand
Nicaragua
Niger
Nigeria
Norway
Oman
Pakistan
Palau
Palestine
Panama
Papua New Guinea
Paraguay
Peru
Philippines
Poland
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Romania
Russia
Samoa (Independent)
San Marino
Sao Tome and Principe
Saudi Arabia
Serbia
Singapore
Slovakia
Slovenia
Solomon Islands
Somalia
South Africa
South Korea
Spain
Sri Lanka
St. Helena
Suriname
Swaziland
Sweden
Switzerland
Syria
Taiwan
Tajikistan
Thailand
Tokelau
Tonga
Trinidad and Tobago
Tunisia
Turkey
Turkmenistan
Uganda
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom
Uruguay
Vanuatu
Venezuela
Vietnam
Virgin Islands (British)
Virgin Islands (U.S.)
Wallis and Futuna Islands
Yemen
Zimbabwe

322“ value=“Y” class=“av-checkbox “>Email

We zullen de informatie die u ons hebt gegeven op dit formulier gebruiken om met u in contact te komen. Vink het onderstaande vakje aan en geef ons toestemming om contact met u op te nemen

Generation
Bike Models
Bike Photo
GSD S00: Family E-Cargo Bike and Car Replacement
Main Lifestyle Image
GSD Gen 2 - Lifestyle - Father Kids
Base Platform