Dit is de GSD

GSD-animation

Nog steeds compact. Nu nog functioneler.

Met een maximaal toelaatbaar gewicht van 200 kg is de GSD in staat om uw auto te vervangen. U kunt er tegelijkertijd twee kinderen plus boodschappen of een heleboel bagage op vervoeren, maar hij is even lang als een normale fiets. Dankzij de geïntegreerde dubbele accutechniek kunt u de hele dag rijden, terwijl ruimtebesparende kenmerken zoals FlatFold en Vertical Parking de GSD enorm gebruiksvriendelijk maken.

GSD-schoolbusyellow
GSD-kidcarrier

Vervoert uw familie

Ons ecosysteem met accessoires om passagiers te vervoeren is geschikt voor uw hele gezin - nu, maar ook over vijf jaar. Neem twee kleine kinderen mee in een kinderzitje en kijk hoe ze na een tijdje groot genoeg zijn voor een Clubhouse-zitje. Geeft uw geliefde een lift op een avondje uit in de Captain's Chair. En maak een foto van de dag dat uw tiener u meeneemt op een ritje.

Eén maat voor bijna iedereen

De GSD heeft een verstelbare cocktpit die in een oogwenk en zonder gereedschap kan worden aanpast voor rijders van 150 tot 195 cm lichaamslengte. Deze fiets kunt u dus gemakkelijk delen met uw familie. De aangepaste framegeometrie met een iets vlakkere zitbuishoek en hoger stuur betekent ook dat de GSD niet alleen beter past - hij is ook comfortabeler!

GSD-fitsthefamily
GSD-cargoready

Klaar voor zware lading

De GSD is gemaakt om in uw leven te passen, inclusief al uw spullen. Ons ecosysteem van accessoires omvat een breed palet aan transportmogelijkheden die ontworpen zijn om uw bagage veilig en stabiel te vervoeren. U had er misschien nog niet eerder aan gedacht om per fiets uw boodschappen te doen, spullen uit de bouwmarkt te halen of planten voor uw tuin te vervoeren, maar dat behoort nu allemaal tot de mogelijkheden.

Eenvoudig te besturen

De unieke geometrie van de GSD zorgt voor een superstabiel rijgedrag, ongeacht wat u vervoert (of hoe hard uw kinderen heen en weer schommelen). Het lage zwaartepunt geeft zelfs kleinere berijders meer zelfvertrouwen voor het vervoeren van zware lading en het step-thru-frame zorgt ervoor dat op- en afstappen een fluitje van een cent is. Plus: we hebben er voor gezorgd dat de berijder zijn voeten nu makkelijker aan de grond kan zetten bij een stop.

GSD-easytomanage
Clubhouse Fort

365 dagen rijplezier

Een droge en comfortabele zitplek voor kinderen is de sleutel tot meer rijplezier en minder geklaag. De nieuwe Clubhouse Fort tovert uw GSD om tot een weerbestendig voertuig dat zijn kleine passagiers het hele jaar door comfortabel en veilig vervoert.

Learn More

GSD-loading

Supersolide

Het op- en uitladen van zware bagage of kinderen kan een beetje tricky zijn. Daarom hebben we de Altlas Lockstand ontwikkeld. Dat is een ongelofelijk sterke en stabiele standaard die automatisch blokkeert als u hem uitklapt. Als u klaar bent om te vertrekken, druk dan op de Remote Unlock-knop en u kunt wegrijden.

Het Bosch-voordeel

Alle GSD-modellen hebben nu de allerbeste Bosch Cargo Line motor die tot 85 Nm trekkracht levert en een soepel, natuurlijk aanvoelend rijgevoel geeft, plus 400% ondersteuning biedt om flinke hellingen te trotseren. Combineer dit met de ongeëvenaarde service en expertise van Bosch en u kunt er zeker van zijn dat het motorsysteem op uw GSD vele jaren lang veilig en betrouwbaar zal functioneren.

Bosch advantage

Eenvoudig te transporteren

Wij denken dat de GSD ervoor zorgt dat u minder met de auto gaat. Toch zijn er situaties waarin het gebruik van een auto en een GSD samen de beste oplossing is. De GSD is binnen enkele seconden tot éénderde van zijn oorspronkelijke volume te verkleinen. Gooi simpelweg een GSD (of twee!) in de kofferbak van een minivan of kleine SUV want een zware fietsdrager is overbodig.

GSD Flatfold
GSD-verticalparking

Geschikt voor kleine ruimtes

Een normale fiets neemt veel vloerruimte in en is moeilijk op te bergen in kleine leefruimtes (laat staan om hem in en uit een lift te krijgen). Wij hebben dit probleem opgelost door de GSD zo te ontwerpen dat hij verticaal kan worden gestald zodat hij net zoveel ruimte inneemt als een potplant - perfect voor stadsappartementen en liften.

Taai en getest

EFBE Prüftechnik GmbH, een vooraanstaand Europees fietstestlaboratorium, heeft het GSD-frame en vork getest tot 200 kg belasting met behulp van brute testmethoden die de huidige Duitse standaard voor transportfietsen ruim overtreft.

GSD-testing

Waarom doen we dit

Dagelijkse gebruikssituaties zorgen ervoor dat transportfietsen zwaar belast worden. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid dat uw kostbare lading veilig wordt getransporteerd. Daarom hebben we het frame en de vork van de GSD zwaar op de proef gesteld.

Hoe doen we dit

EFBE logo

We zijn gaan samenwerken met EFBE om de GSD te onderwerpen aan de EFBE Tri-test die gebaseerd is op de veeleisende Duitse veiligheidstandaard voor transportfietsen. Om de Tri-test te doorstaaan, moest het GSD-frame 10x het aantal herhalingen en 3x de hoeveelheid krachten doorstaan van een normaal fietsframe.

Meer weten?

Als u geïnteresseerd bent in de details, kunt u het onderstaande artikel lezen. Daarin vertellen we u alles over hoe we onze fietsen testen - van onze eigen testmethoden tot aan de samenwerking met gerespecteerde testlabs zoals EFBE, om zwakheden in onze ontwerpen te vinden.

HOE TESTEN WE ONZE FIETSEN

Tern heeft overal aan gedacht bij de doorontwikkeling van de GSD. Als u op zoek bent naar een nieuwe transportfiets of zelfs overweegt om uw auto weg te doen, dan moet deze fiets bovenaan uw lijstje staan.

- Bicycling

GSD-bikeoftheyear

Waarom kiezen voor de GSD?

HIJ IS SOLIDE GEBOUWD

GSD-frame

Sterker, stijver frame

De GSD was altijd al supersterk, maar we hebben hem nog steviger gemaakt voor een betere rijervaring. De extra stijfheid voorkomt slingerbewegingen, zelfs met zware belading.

GSD-cargoline

Bosch Cargo Line motor

Een krachtige motor die gemaakt is voor zware belading en heuvelachtige wegen. De natuurlijk aanvoelende e-assistentie biedt 85 Nm trekkracht en tot 400% ondersteuning.

GSD-Lockstand

Atlas Lockstand

De Altas Lockstand is de beste in zijn klasse en heeft een unieke Auto Lock en Remote Unlock-functies voor veiliger en eenvoudiger beladen en uitladen.

GSD-brakes

Atlas wielen™

De GSD-wielen zijn weliswaar klein, maar ze zijn sterk genoeg om een zware last te dragen. Ze zijn speciaal ontworpen om het maximaal toegestane gewicht van 200 kg op de GSD te weerstaan..

HIJ IS GESCHIKT VOOR ZWARE BELASTING

GSD-trailer

Geïntegreerde bagagedrager

De GSD heeft een maximaal toegestaan totaalgewicht van 200 kg en de achterdrager kan tot 100 kg dragen. Of het nu een volwassen passagier is, twee weken aan boodschappen of spullen voor een doe-het-zelf-project, de GSD kan eigenlijk alles vervoeren.

GSD-trailer

TowBar

Gebruiksvriendelijk, heel veilig en voorkomt dat de trailer omkiept. Geschikt voor Thule, Burley en Weber fietstrailers. Geen adapters nodig.

GSD-lower-deck

Geïntegreerde Lower Decks

De solide, geïntegeerde Lower Decks zorgen voor ingebouwde ondersteuning van bagage of de voeten van uw passagiers. Een flinke overmaatse lading? Kies voor de Sidekick Wide Decks voor extra ruimte en nog meer laadcapaciteit.

GSD-cargo

Ecosysteem met accessoires

Haal het maximale uit de enorme sterkte van de geïntegreerde bagagedrager en de robuuste Combo Mount voor transportcapaciteit aan de voorzijde van de fiets. Of u nu passagiers of lading moet vervoeren, er is altijd een passende optie.

HIJ IS COMFORTABEL

GSD-Easy-Step

Easy-Step frameontwerp

De verbeterde framegeometrie maakt de GSD comfortabeler voor rijders van uiteenlopende lichaamslengtes. Een vlakkere zitbuishoek en een hoger stuur zorgen voor een beter passende cockpit en een meer rechtop zitpositie. Daarnaast kan de berijder zijn voeten beter aan de grond zetten bij een stop.

GSD-suspension-fork

Custom geveerde voorvork

We hebben een speciale geveerde voorvork gebouwd om het comfort en de controle te verhogen terwijl de 200 kg transportcapaciteit van de GSD veilig gehandhaafd blijft.

GSD-suspension-seatpost

Geveerde zadelpen

Een Cane Creek Thudbuster geveerde zadelpen zorgt voor extra rijcomfort. De elastomeren zijn zonder gereedschap te verstellen zodat rijders van verschillende lengtes de fiets kunnen delen. Gemonteerd op de GSD R14.

GSD-andros-stem

Andros stuurpen

Met de unieke Andros stuurpen kunt u in een handomdraai de hoogte en de hoek van het stuur zonder gereedschap aanpassen, zodat u ongeacht uw lengte een comfortabele zitpositie kunt creëren.

HIJ IS VEILIG

GSD-brakelight

Remachterlicht

Laat automobilisten weten dat u gaat stoppen zodat ze u ruimte geven. De verlichting brandt dag en nacht en heeft verhoogde zichtbaarheid vanaf de zijkant.

GSD-Ignis-headlight

Ignis koplamp

Rijdt u in het donker of bij slecht weer naar huis? Geen zorgen. De 700 lumen koplamp biedt extra zichtbaarheid door een helderder licht en een bredere lichtbundel. De hoge/lage lichtintensiteit kan met een druk op de knop worden aangepast. Gemonteerd op de GSD R14.

GSD-chainguard

Volledig kettingscherm

Het kettingscherm helpt u om schoon te blijven (geen broekklem nodig) en voorkomt dat lange rokken of wijde broekspijpen in de ketting of riem komen.

GSD-wheelguard

Geïntegreerde wielbeschermer

Een volledige wielbeschermer voorkomt dat rijder en passagiers nat of vuil worden of dat kleding of veters verstrikt raken in het wiel.

HIJ IS FANTASTISCH AFGEMONTEERD

GSD-Rohloff-IGH

Rohloff Speedhub

Een topklasse interne versnellingsnaaf met een bliksemsnel elektronisch schakelsysteem. Biedt 526% schakelbereik en schakelgevoelige technologie voor soepele schakelbewegingen. Schakelt automatisch terug als u tot stikstand komt - perfect voor stop-and-go verkeerssituaties. Gemonteerd op de GSD R14.

GSD-gates-belt

Gates CDX riemaandrijving

Soepel, stil, schoon, duurzaam en onderhoudsvrij - zo kunt u meer tijd besteden aan fietsen en minder aan schoonmaken en smeren van uw fietsketting. Gemonteerd op de GSD S00 en R14.

GSD-brakes

Magura MT5 schijfremmen met vier remzuigers

Een fiets die zoveel kan transporteren, moet ook stevige remkracht aan boord hebben, en deze remmen kunnen dat aan. Ze brengen een volledig beladen GSD tijdig en gecontroleerd tot stilstand.

GSD-dual-battery

Voldoende accucapaciteit

De GSD is standaard uitgerust met de Bosch dubbele accutechnologie en biedt plaats aan twee accu's in het frame - dat betekent dat u een tweede accu kunt monteren als u die echt nodig hebt zonder de bedrading te hoeven aanpassen. Gewoon de accu plaatsen en rijden maar.

Bike Comparison

Add bikes to compare

Product Reviews

I ride a Tern GSD S00, which is a mid-tail bike. It has a maximum weight capacity of around 450 pounds, and it's not very long, which means that it can't carry as much stuff as easily as a bakfiets, but it’s lighter and more maneuverable.

Wired

If you want to travel in comfort and without sacrifices, reach for the [GSD]. The compact bike is great for touring and takes luggage for that big trip.

ElektroRad

Accessories

Carrying Passengers?

Here are the best ways to carry kids of different ages, or even adults.

Learn More

Carrying Cargo?

Check out how to secure cargo and make good use of that 200 kg MGVW.

Learn More