Maak kennis met de HSD

Machtig maar mini

De HSD biedt precies de juiste hoeveelheid fiets als u de voordelen wilt van een transportfiets, maar ook het gebruiksgemak en de handling van een iets compacter model. De slanke en wendbare HSD is korter dan een normale fiets, maar kan wel 180 kg vervoeren. En dankzij de beste onderdelen in zijn klasse, de rigoureuze testprocedures en een UL 2849-certificering bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare fiets.

tern hsd: A compact e-cargo bike that's easy to ride
tern hsd: E-bike cargo bike

Vol vertrouwen spullen vervoeren

De compacte HSD elektrische transportfiets valt op door zijn enorme transportcapaciteit. Laad hem vol met boodschappen, vervoer een huisdier of maak een rondje langs alle winkels zonder dat u bang hoeft te zijn voor overbelading. De lange wielbasis en het extra lage zwaartepunt garanderen een prettig stuurgedrag en hoge stabiliteit, zelfs met volle belading. De HSD biedt meer dan genoeg fiets voor betrouwbaar stadsvervoer.

tern hsd: The compact e-cargo bike that fits adult passenger

Ruimte voor een vriend

Tover dagelijkse ritten om in opwindende avonturen met de mogelijkheid om iemand mee te nemen. En niet alleen een kind want het stevige Atlas H Rack kan tot 80 kg worden belast en is lang en ruim genoeg om een volwassen persoon te vervoeren. En er zijn diverse accessoires beschikbaar om een veilige en comfortabele rit te garanderen. Weekend-picknicks en een avondje daten worden ineens een stuk leuker!

Ontworpen om te delen

De HSD is geschikt voor rijders met een lichaamslengte van 150-195 cm want de cockpit kan in een handomdraai worden aangepast aan uw zitpositie. Dat maakt het ook eenvoudig om de fiets te delen met de hele familie. Kleinere rijders zullen ook het Easy-Step-frame met lage instap waarderen voor moeiteloos op-/afstappen.

tern hsd: Electric cargo bike
tern hsd: Cargo e-bike smart security system

Smart Security

Het slimme elektronische slot van de HSD wordt automatisch geactiveerd als u de fiets stalt. Het e-bikesysteem wordt dan onbruikbaar en dat voorkomt diefstal. Uw smartphone doet dienst als handige digitale sleutel om de fiets weer te ontgrendelen. De HSD P10 heeft bovendien een zeer luid alarm met flitsende leds om dieven op afstand te houden, plus een tekstmelding en gps-tracking als de fiets wordt verplaatst.

Meer power in de benen

Het beklimmen van steile heuvels en accelereren vanuit stilstand met volle bepakking is voortaan geen enkel probleem meer. Met de nieuwe Bosch Performance Line-motor heeft de HSD tot 50% meer koppel in vergelijking met sommige eerdere modellen, en 340% trapondersteuning. De nieuwe Auto-modus signaleert ook dat de snelheid terugloopt op een beklimming en compenseert dat automatisch met extra ondersteuning.

tern hsd: Powerful Electric Cargo Bike
tern hsd: Best Electric Bike

Rijgemak

De omvang en het gewicht van grote transportfietsen kan soms intimiderend zijn. Maar de compacte HSD is veel uitnodigender. Hij rijdt erg gemakkelijk, zoals een fiets ook zou moeten doen. Zelfs bij volle belading zorgen de lange wielbasis, het lage zwaartepunt en het stijve frame voor meer stabiliteit en een betere handling. Verder maakt het lage Easy-Step frameontwerp het op- en afstappen gemakkelijker en u kunt de HSD bij stilstand beter onder controle houden.

tern hsd: cargo bike for parents

Afgestemd op uw leven

De beste transportfiets is die met een uitrusting die het best past bij uw behoeften. Ongeacht of u nu veilig een kind wilt vervoeren in alle weersomstandigheden, comfortabel een volwassene of een huisdier wilt meenemen of de meest uiteenlopende bagage wilt transporteren, de HSD heeft een uitgebreid ecosysteem van accessoires die vandaag perfect passen bij uw wensen, maar evengoed mogelijkheden bieden voor de toekomst.

tern hsd: cargo bike
tern hsd: How to Store an E-Bike

Stressvrij parkeren

De compacte HSD past eenvoudig in ruimtes waar andere transportfietsen niet durven te komen. Navigeer door gangen of nauwe publieke ruimtes. Kantel hem verticaal om gemakkelijk in een lift te passen. Gebruik de verticale parkeerstand voor probleemloze opslag naast een potplant. Geen stress en zorgen meer over het vinden van een parkeerplek bij huis of op het werk.

tern hsd: How to pack an ebike into a car

Lekker op pad

Een transportfiets moet uw leven verbreden en geen beperking vormen om verder van huis te reizen. Met de compacte HSD kunt u nieuwe plekken ontdekken. Vouw de HSD in een paar seconden op en hij past in een SUV of camper, op weg naar een plek waar het leven u heen voert. Neem de HSD mee in de trein en geniet van nog meer cargo-fietsavonturen.

Gebouwd voor de eeuwigheid

Onze filosofie is om onze fietsen zo lang mogelijk op de weg te houden en geen wegwerpproducten te maken. Bij de ontwerpkeuzes staan veiligheid en repareerbaarheid centraal - het resultaat is een betrouwbaar voertuig dat u dag-in-dag-uit kunt gebruiken. Vervolgens zorgen we ook voor een gerust gevoel met een uitstekende plaatselijke serviceverlening en 10 jaar garantie.

tern hsd: Electric Bike

Getest op veiligheid

image/svg+xml

Het HSD-frame, de vork en de stuurkolom kunnen een belasting van 180 kg aan. En we hebben contact gezocht met EFBE Prüftechnik GmbH, een vooraanstaand Europees fietstestlaboratorium, om de HSD hun rigoureuze Tri-Test te laten ondergaan om te bewijzen dat de HSD de genoemde belasting keer op keer kan weerstaan.

UL getest en gecertificeerd

image/svg+xml

Het Bosch e-bikesysteem van de HSD voldoet aan de UL 2849-standaard, de zwaarst beschikbare test voor elektrische systemen van e-bikes. De accu, de lader, de motor en het display worden elk apart getest op veiligheid tegen potentiële elektrische systeemfouten, maar ook de systeemveiligheid van alle onderdelen samen wordt getest.

Afgesteld door professionals

E-bikes zijn gecompliceerde machines die aandacht en onderhoud vergen van getrainde professionals. Daarom wordt de HSD alleen verkocht via door Tern geautoriseerde plaatselijke fietsenwinkels om te garanderen dat uw HSD is geassembleerd en afgesteld door ervaren monteurs. Bovendien hebt u altijd een plek om naartoe te gaan voor periodieke service en onderhoud.

It's lighter, the Performance Line motor is much quieter than the Cargo Line motor on the GSD, and it generally feels a bit less conspicuous. It's not obviously a cargo bike [...]; once you start putting child tents or dog carriers or second adult seats on the back, maybe less so.

- ebiketips

ebiketips logo

Waarom de HSD?

Vervoert alles en nog veel meer

tern hsd: Ebike tested for safety

Sterker, stijver frame

Het HSD-frame is nu 15% sterker rond de balhoofdbuis en 39% rond de trapas. De hogere stijfheid betekent ook meer stabiliteit bij zware belading en minder wiebelen of slingeren. Een stijver frame zorgt ook voor een betere handling waardoor de fiets makkelijker te manoeuvreren is in nauwe ruimtes. Daarnaast worden trillingen en hobbels in het wegdek beter opgevangen.

tern hsd: electric bike for carrying cargo

Solide bagagedrager

Met een maximale belasting van 80 kg maakt het veelzijdige HSD Atlas H Rack het eenvoudiger om meer te fietsen en minder auto te rijden. Op de drager past moeiteloos een kinderzitje en hij is sterk en ruim genoeg om een volwassen passagier of omvangrijke bagage te vervoeren. Neem grotere dingen mee, vervoer langere passagiers en ga op pad voor meer avontuur.

tern hsd: front cargo mounts for ebikes

Veelzijdig bagagetransport

Neem tot 20 kg extra bagage mee door het monteren van één van de vele compatibele bagagetransportoplossingen op de solide Combo Mount die aan het frame bevestigd zit. U kunt kiezen uit tassen, manden en dragers. Neem meer bagage mee aan de voorkant als er een passagier achterop zit. Alle gewicht van de bagage wordt gedragen door het frame en heeft geen invloed op de besturing.

Slimmer én veiliger

tern hsd: smart connected ebike

Een intelligente HSD

De HSD is een Bosch e-bike met slimme connectiviteit die eenvoudig via uw smartphone kan worden beheerd. Bekijk het accuniveau, rijbereik en afgelegde afstand of de serviceafspraken en onderhoudshistorie. Draadloze updates kunnen automatisch worden geïnstalleerd om uw HSD te updaten met de nieuwste functies en snufjes.

tern hsd: Ebike locking

Elektronisch slot

Parkeer uw HSD en geniet van extra veiligheid en zorgeloze vrije tijd. Als u de Bosch onboard-computer uitschakelt, wordt uw HSD e-bikesysteem automatisch vergrendeld en de motorondersteuning gedeactiveerd. Haal eenvoudig het display van de fiets en neem het mee voor extra veiligheid. Het systeem heft de vergrendeling automatisch weer op zodra er een Bluetooth-verbinding met uw telefoon kan worden gemaakt.

tern hsd: Ebike Alarm and Tracking

Slim alarm

Schrik potentiële dieven af met het Bosch antidiefstal-alarm. Door het vergrendelen van de HSD wordt het alarm geactiveerd. Als iemand probeert de HSD mee te nemen, activeert een bewegingssensor een zeer luid akoestisch alarm waarbij tevens knipperende leds de aandacht vestigen op de potentiële dief waardoor deze wordt afgeschrikt en de fiets met rust laat (op model HSD S00).

tern hsd: Ebike Alarm and Tracking

Gps-tracking

Houd uw HSD altijd in de gaten. Als een potentiële dief het antidiefstal-alarm negeert en de HSD flink beweegt, wordt er direct een bericht naar uw smartphone gestuurd. De locatie van de fiets kan dan real-time via gps worden gevolgd met behulp van de eBike Flow app (op model HSD S00)

Uitgerust met toponderdelen

tern hsd: Bosch Performance Motor ebike

Performance Line-motor

Geniet van de krachtsexplosie van de nieuwe Bosch Performance Line-motor. Overwin elk terrein met 75 Nm koppel en 340% ondersteuning. De natuurlijk aanvoelende e-assist heeft meerdere sensoren die intuïtief de ondersteuning aanpassen aan uw rijstijl. U kunt ontspannen genieten tijdens het fietsen door de vrijwel geruisloze aandrijvingseenheid.

tern hsd: Bosch Battery for e bike

Grotere accu, makkelijker laden

De HSD is uitgerust met een grote 545 Wh accu met een upgrade-optie tot 725 Wh. Rij langer en geniet van langdurige ondersteuning op uitdagend terrein. Plug vervolgens de lader in de handig geplaatste EasyAccess-poort voor direct en probleemloos onboard laden. Geen gedoe of buigen van kabels om de laadpoort te vinden.

tern hsd: frame lock for electric cargo bike

Frameslot

Geen zorgen meer want u hebt altijd een slot aan boord. Het HSD frameslot zorgt voor extra veiligheid en schrikt dieven af als u een snelle stop maakt bij het plaatselijke café. En het mooiste is, het slot heeft dezelfde sleutel als de accu voor extra gebruiksgemak. Daarnaast kan het slot worden gekoppeld aan andere accessoires zoals kettingsloten voor nog effectievere diefstalbescherming.

tern hsd: Gates Belt Drive for cargo bike electric

Gates CDX riemaandrijving

Besteed meer tijd aan fietsen en minder aan het schoonmaken en smeren van uw fietsketting. De Gates Carbon riemaandrijving gaat aanzienlijk langer mee dan een kettingaandrijving en de onderhoudsarme riem hoeft niet te worden schoongemaakt of ingevet. Daarnaast zorgt het voor een stille, soepele aandrijving (gemonteerd op sommige HSD-modellen).

Ontworpen met het oog op uw veiligheid

tern hsd: RearStop Brake Light for ebikes

RearStop achterlicht

Het RearStop achterlicht wordt geactiveerd als u de remmen inknijpt om af te remmen of te stoppen. Dit achterlicht brandt dag en nacht en is extra zichtbaar van opzij. Waarschuw achteropkomend verkeer zodat ze u ruimte geven en niet te krap langs u heen rijden (op model HSD S00).

tern hsd: Front light for electric assist cargo bikes

Ignis koplamp

De 700 lumen Ignis heeft een sterke en brede lichtbundel voor extra zichtbaarheid als u in het donker of bij slecht weer fietst. Met de one-touch grootlicht/dimlicht-schakelaar kunt u met een simpele druk op de knop nog meer licht verspreiden (op model HSD S00).

tern hsd: Hydraulic Disc Brakes for electric bikes

Hydraulische schijfremmen

Het rijden met zware belading vereist de superieure remkracht van hydraulische schijfremmen. Die zijn eenvoudig te onderhouden, betrouwbaar en een noodzakelijk veiligheidsaspect als u waardevolle lading vervoert, zeker op regenachtige dagen.

tern hsd: Custom Chainguard for ebikes

Custom kettingscherm

U kunt veilig en goed beschermd rijden op de HSD dankzij het volledige kettingscherm. Dat scherm voorkomt dat lange jurken of wijde broekspijpen in de ketting of riem terecht komen en het houdt rijder en passagier schoon (geen broekclip of opgerolde pijpen meer nodig).

Kies uw model

Bike Comparison

Voeg fietsen toe om te vergelijken

Accessories

Passagiers vervoeren?

Hier zijn de beste manieren om kinderen van verschillende leeftijden, een huisdier of zelfs volwassenen te vervoeren.

MEER INFO

Lading vervoeren?

Kijk hoe u bagage goed vastzet en het maximaal toegestane totaalgewicht van 180 kg optimaal benut.

MEER INFO