Berichtgeving over huidige vertraging in leveringen

Shipping Containers

We weten dat veel Tern-klanten te maken hebben met lange levertijden voor fietsen en toebehoren – en we weten ook hoe frustrerend dat voor u is. Het spijt ons enorm dat deze vertragingen invloed hebben gehad op uw fietsplezier.

In het kader van volledige transparantie willen we u graag informeren over de oorzaken van deze vertragingen en wat de toekomstige ontwikkelingen zijn. We zijn ons ervan bewust dat alleen informatie beperkte waarde heeft en dat u liever uw bestelde product in handen hebt, maar we hopen dat deze berichtgeving de situatie een beetje begrijpelijker en inzichtelijker maakt.

Wat veroorzaakt de vertragingen?

In feite komt het erop neer dat we uw fietsen en toebehoren op dit moment niet snel genoeg kunnen produceren. We waren (en zijn) op dit moment niet in staat om  wereldwijd – niet alleen in uw land of regio - aan de vraag  te voldoen. Dit geldt in het bijzonder voor populaire toebehoren zoals de Clubhouse+  en het Transporteur Rack.

De oorzaak ligt in het feit dat de wereldwijde COVID-crisis twee zaken tegelijkertijd bewerkstelligde: de vraag naar fietsen en aanverwante artikelen is enorm gestegen en tegelijkertijd is er een omvangrijke chaos in de leveringsketen ontstaan.

De situatie ziet er op dit moment als volgt uit: Grondstoffen zijn zeer schaars. Fabrieken zijn gesloten of draaien met een sterk ingeperkte capaciteit vanwege de plaatselijke infectiegevaren en/of een tekort aan elektriciteit. Scheepscontainers zijn ongelofelijk moeilijk te krijgen en schepen liggen te wachten in de havens aan beide zijden van de route, deels als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten. Het is nog steeds erg moeilijk om producten te maken en zo mogelijk nog moeilijker om producten daar te krijgen waar ze heen moeten.

Wanneer krijg ik mijn toebehoren?

We zijn er nog steeds niet helemaal zeker van, maar we hebben op zijn minst een beetje goed nieuws: we zien licht aan het einde van de tunnel.

De landen in onze regio beginnen vooruitgang te boeken in hun strijd tegen COVID-19. Ons is medegedeeld dat fabrieken weer op gang komen en dat de capaciteit wordt verhoogd om aan de vraag te kunnen voldoen.

Dat zijn goede berichten omdat ze ons niet alleen dichter bij onze productiedoelen brengen, maar het betekent ook dat de mensen hun leven weer op de rails krijgen: ze gaan weer naar het werk, kunnen hun families weer onderhouden en ze voelen zich weer veiliger.

Wij grijpen deze ontwikkeling aan door nieuwe productielijnen en fabrieken in te richten. Ook al kunnen we de toekomst niet voorspellen, we proberen er alles aan te doen om de (na)levering van toebehoren vóór het volgende voorjaar weer op peil te hebben.

Wat kan ik nu doen?

Als u een Tern-fiets of -toebehoren wilt hebben of zelfs dringend nodig hebt, blijf het dan bij uw plaatselijke vakhandel bestellen. Onze dealers hebben voorrang bij de afhandeling van bestellingen. Ook al hebben ze op dit moment geen producten op voorraad,  zij zijn nog altijd uw beste kans op de snelste levering.

We danken u voor uw geduld en hopen dat u onze welgemeende excuses aanvaardt. De wereld wacht nog steeds op het moment dat de COVID-19-pandemie afzwakt of helemaal verdwijnt. Wij houden ons vast aan de hoopvolle signalen dat er betere dagen op komst zijn.